Блог

Всичко за суроватъчните протеини 01.07.2019 10:58 pm

Всичко за суроватъчните протеини

В тази статия ще си поговорим за суроватъчните протеини. Както може би повечето от вас знаят наскоро разширих марката си с два нови продукта, които са суроватъчни протеини, но ще си поговорим специално за тях малко по-надолу в този пост. 

Суроватъчният протеин е сред най-добре проучените добавки в света. Той има много висока хранителна стойност, а научните изследвания разкриват множество ползи за здравето при употребата му. 

 

Какво всъщност са суроватъчните протеини?

Суроватъчният протеин е смес от протеини, които се съдържат в течната част от млякото, която се отделя при приготвянето на сирене. Млякото всъщност съдържа два основни вида протеини - казеин (80%) и суроватъчен (20%)..

След като се отдели при производството на сирене той преминава през различни етапи на обработка преди да се превърне в суроватъчният протеин, който всички познаваме. 

Суровият суроватъчен протеин не е с много приятен вкус, поради тази причина повечето са ароматизирани. Могат да бъдат с вкус на шоколад, ванилия и така нататък. 

Повечето ароматизирани суроватъчни протеини също са доста вкусни и добавят невероятен вкус към здравословни рецепти. 

Този тип протеини обикновено не влияят зле на организмите на повечето хора, но може да се окажеш алергична към тях и също така трябва много да внимаваш ако имаш непоносимост към лактоза. 

 

Какви са ползите от суроватъчните протеини?

Суроватъчният протеин може да намали глада и апетита ти. Той увеличава нивата на хормони, които намаляват апетита (например - GLP-1, PYY и CCK) и същевременно намалява нивата на хормона грелин, който е хормона на глада. Също така протеинът ще ти помогне да се чувставаш сита за по-дълго време. 

Суроватъчният протеин може да ти помогне да отслабнеш и да загубиш доста мазнини. Когато менюто ти е с високо съдържание на протеини това ще ти помогне да загубиш мазнини, особено от областта на корема. 

Суроватъчният протеин може да предотврати загубата на мускулна маса и забавянето на метаболизма. Често доста диети за отслабване те карат да губиш мускулна маса, което може да забави метаболизма ти. Това всъщност улеснява възвръщането на загубеното тегло, както и качването на повече, когато спреш диетата. Обаче при висок прием на протеини, комбиниран със силови тренировки, може да предотврати загубата на мускулна маса и забавянето на метаболизма. 

 

Какъв ефект оказват суроватъчните протеини на мускулната ти маса и силата ти?

 

Най-известната употреба на суроватъчни протеинови добавки е с цел увеличаване на мускулната маса и силата. 

Начините по които суроватъчният протеин стимулира мускулите и силата са:

  • Той  осигурява протеини и аминокиселини, които служат като градивни елементи за стимулиране натрупването на мускулна маса. 
  • Стимулира увеличаването на анаболни хормони, които могат да стимулират мускулния растеж. 
  • Може и да стимулира мускулния протеинов синтез на молекулярно и генетично ниво.
  • В сравнение с други протеини суроватъчният протеин се абсорбира и използва много бързо.

 

Суроватъчният протеин е особено ефективен, когато се консумира точно преди, след или по време на тренировка. Синтезът на мускулния протеин обикновено се максимизира в периода от време след тренировката. 

Въпреки това, общият дневен прием на протеин е най-важният фактор за мускулния растеж. Дали протеинът се консумира около тренировката или не не е от голямо значение. 

 

Също така имай в предвид, че ако вече ядеш повече месо, риба, яйца и млечни продукти, всички тези храни са с доста високо качество на протеини, ползите от добавянето на суроватъчният протеин вероятно ще бъдат минимални.

 

  • Суроватъчният протеин може да намали кръвното налягане. 

Високото кръвно налягане е един от водещите рискови фактори, които са причинители на сърдечно съдовите заболявания. 

 

Млечните продукти съдържат биоактивни пептиди, които са наречени АСЕ-инхибитори (инхибитори на ангиотензин-конвертиращ ензим). В суроватъчните протеини, АСЕ-инхибиторите се наричат лактокинини. Те въздействат благоприятно върху кръвното налягане. То намалява само при хора с високо или леко повишено кръвно налягане, така че ако имаш нормално или ниско кръвно налягане няма от какво да се притесняваш. 

Суроватъчният протеин също така помага и за намаляването на глада. 

 

А сега ще си поговорим малко повече за суроватъчният протеин, който предлагам. 

Ето от тук може да го поръчаш, както и да разбереш повече за него, а по-надолу ще можеш да прочетеш малко повече за състава му. 

https://stephaniesport.com/page/whey-protein

 

Суроватъчният протеин е съставен от висококачествени продукти и е с два вкуса - на ванилов сладолед и на шоколадов сладолед. 

Суроватъчният протеин с вкус на шоколадов сладолед съдържа суроватъчен протеин, бътърмилк, какао, шоколадов аромат, ксантанова гума, силициев диоксид, натриев хлорид, бленд от ензими и сукралоза.

Суроватъчният протеин с вкус на ванилов сладолед съдържа суроватъчен протеин, бътърмилк, ванилия, ксантанова гума, силициев диоксид, бленд от ензими, сукралоза и бета каротин.

  • Ксантановата гума е полизахарид, който се използва като хранителна добавка. Влиза към групата на стабилизаторите. Получава се чрез ферментация на захар от зърнени култури при използването на бактерии. Ксантановата гума е добре разтворима. Като хранителна добавка най-ценните ѝ качества са, че задържа влагата и така не позволява продуктите да изсъхнат.
  • Силициевият диоксид може да бъде помощно средство в подкрепа за здрави кости, стави, хрущяли и кръвоносните съдове, както и за поддържане на доброто състояние на кожата, ноктите, косата, зъбите и венците.
  • Натриевият хлорид е познат още като готварска сол или просто сол. Използва се като овкусител и консервант за храни.
  • Сукралоза е химически синтезирани подсладител, който се извлича от захарозата. 
  • Бета каротинът e най-познатият вид от групата на каротеноидите. Той предпазва тялото от окисляване, стимулира имунната система, предпазва кожата от вредното влияние на UV лъчите.

 

Надявам се този пост да ти е бил интересен и полезен.

Целувки, Стефани!

Коментари

Юлия
Юлия 02.07.2019 Благодаря за изчерпателната статия, следя публекациите ти с интерес. Пия протеин от около месец-месец и малко (като довърща този ще си поръчам от твоя със сигурност). Тренирам вкъщи 1-2 пъти седмично кардио упражнения и/или 3-5 пъти седмично Пилатес вече 8 месеца. Не спазвам хранителен режим, но избягвам да ям боклуци и се храня сезонно, най-вече слушайки тялото си. Ям между 4 и 6 пъти на ден, имам голям апетит и явно и добър метаболизъм (49кг. съм), нямам здравословни проблеми. Но се чудя защо протеина мен не ме засища за повече от 30 мин максимум, а след тренировка освен него, мога да изям и салата и основно. Това би ли могло да създаде някакъв по-нататъшен проблем и добре ли е да се поинтересувам за хранителен режим? Благодаря предварително.
Svetla
Svetla 02.07.2019 Поздравления Стефи!Продукта е много хубав (моят е ванилов).Статията е доста изчерпателна. Аз го използвам след тренировка, вместо вечеря.

Остави коментар

добавки

добавки

Всичко за суроватъчните протеини

Всичко за суроватъчните протеини

В тази статия ще си поговорим за суроватъчните протеини. Както може би повечето от вас знаят наскоро разширих марката си с два нови продукта, които са суро В тази статия ще си поговорим за суроватъчните протеини. Както може би повечето от вас знаят наскоро разширих марката си с два нови продукта, които са суро 2020-06-01T00:43:12+03:00 Всичко за суроватъчните протеини

<p><span style="font-weight: 400;">В тази статия ще си поговорим за суроватъчните протеини. Както може би повечето от вас знаят наскоро разширих марката си с два нови продукта, които са суроватъчни протеини, но ще си поговорим специално за тях малко по-надолу в този пост.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин е сред най-добре проучените добавки в света. Той има много висока хранителна стойност, а научните изследвания разкриват множество ползи за здравето при употребата му.&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какво всъщност са суроватъчните протеини?</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин е смес от протеини, които се съдържат в течната част от млякото, която се отделя при приготвянето на сирене. Млякото всъщност съдържа два основни вида протеини - казеин (80%) и суроватъчен (20%)..</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">След като се отдели при производството на сирене той преминава през различни етапи на обработка преди да се превърне в суроватъчният протеин, който всички познаваме.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суровият суроватъчен протеин не е с много приятен вкус, поради тази причина повечето са ароматизирани. Могат да бъдат с вкус на шоколад, ванилия и така нататък.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Повечето ароматизирани суроватъчни протеини също са доста вкусни и добавят невероятен вкус към здравословни рецепти.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Този тип протеини обикновено не влияят зле на организмите на повечето хора, но може да се окажеш алергична към тях и също така трябва много да внимаваш ако имаш непоносимост към лактоза.&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какви са ползите от суроватъчните протеини?</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин може да намали глада и апетита ти. Той увеличава нивата на хормони, които намаляват апетита (например - GLP-1, PYY и CCK) и същевременно намалява нивата на хормона грелин, който е хормона на глада. Също така протеинът ще ти помогне да се чувставаш сита за по-дълго време.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин може да ти помогне да отслабнеш и да загубиш доста мазнини. Когато менюто ти е с високо съдържание на протеини това ще ти помогне да загубиш мазнини, особено от областта на корема.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин може да предотврати загубата на мускулна маса и забавянето на метаболизма. Често доста диети за отслабване те карат да губиш мускулна маса, което може да забави метаболизма ти. Това всъщност улеснява възвръщането на загубеното тегло, както и качването на повече, когато спреш диетата. Обаче при висок прием на протеини, комбиниран със силови тренировки, може да предотврати загубата на мускулна маса и забавянето на метаболизма.&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какъв ефект оказват суроватъчните протеини на мускулната ти маса и силата ти?</strong></span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-известната употреба на суроватъчни протеинови добавки е с цел увеличаване на мускулната маса и силата.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Начините по които суроватъчният протеин стимулира мускулите и силата са:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Той&nbsp; осигурява протеини и аминокиселини, които служат като градивни елементи за стимулиране натрупването на мускулна маса.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Стимулира увеличаването на анаболни хормони, които могат да стимулират мускулния растеж.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Може и да стимулира мускулния протеинов синтез на молекулярно и генетично ниво.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">В сравнение с други протеини суроватъчният протеин се абсорбира и използва много бързо.</span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин е особено ефективен, когато се консумира точно преди, след или по време на тренировка. Синтезът на мускулния протеин обикновено се максимизира в периода от време след тренировката.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки това, общият дневен прием на протеин е най-важният фактор за мускулния растеж. Дали протеинът се консумира около тренировката или не не е от голямо значение.&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Също така имай в предвид, че ако вече ядеш повече месо, риба, яйца и млечни продукти, всички тези храни са с доста високо качество на протеини, ползите от добавянето на суроватъчният протеин вероятно ще бъдат минимални.</span></p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин може да намали кръвното налягане.&nbsp;</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Високото кръвно налягане е един от водещите рискови фактори, които са причинители на сърдечно съдовите заболявания.&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Млечните продукти съдържат биоактивни пептиди, които са наречени АСЕ-инхибитори (инхибитори на ангиотензин-конвертиращ ензим). В суроватъчните протеини, АСЕ-инхибиторите се наричат лактокинини. Те въздействат благоприятно върху кръвното налягане. То намалява само при хора с високо или леко повишено кръвно налягане, така че ако имаш нормално или ниско кръвно налягане няма от какво да се притесняваш.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин също така помага и за намаляването на глада.&nbsp;</span></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">А сега ще си поговорим малко повече за суроватъчният протеин, който предлагам.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ето от тук може да го поръчаш, както и да разбереш повече за него, а по-надолу ще можеш да прочетеш малко повече за състава му.&nbsp;</span></p> <p><a href="https://stephaniesport.com/page/whey-protein"><span style="font-weight: 400;">https://stephaniesport.com/page/whey-protein</span></a></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин е съставен от висококачествени продукти и е с два вкуса - на ванилов сладолед и на шоколадов сладолед.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин с вкус на шоколадов сладолед съдържа суроватъчен протеин, бътърмилк, какао, шоколадов аромат, ксантанова гума, силициев диоксид, натриев хлорид, бленд от ензими и сукралоза.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Суроватъчният протеин с вкус на ванилов сладолед съдържа суроватъчен протеин, бътърмилк, ванилия, ксантанова гума, силициев диоксид, бленд от ензими, сукралоза и бета каротин.</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Ксантановата гума е полизахарид, който се използва като хранителна добавка. Влиза към групата на стабилизаторите. Получава се чрез ферментация на захар от зърнени култури при използването на бактерии. Ксантановата гума е добре разтворима. Като хранителна добавка най-ценните ѝ качества са, че задържа влагата и така не позволява продуктите да изсъхнат.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Силициевият диоксид може да бъде помощно средство в подкрепа за здрави кости, стави, хрущяли и кръвоносните съдове, както и за поддържане на доброто състояние на кожата, ноктите, косата, зъбите и венците.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Натриевият хлорид е познат още като готварска сол или просто сол. Използва се като овкусител и консервант за храни.</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Сукралоза е химически синтезирани подсладител, който се извлича от захарозата.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Бета каротинът e най-познатият вид от групата на каротеноидите. Той предпазва тялото от окисляване, стимулира имунната система, предпазва кожата от вредното влияние на UV лъчите.</span></li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-weight: 400;">Надявам се този пост да ти е бил интересен и полезен.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Целувки, Стефани!</span></p>

Юлия Юлия

2019-07-02T22:50:31+03:00
Благодаря за изчерпателната статия, следя публекациите ти с интерес. Пия протеин от около месец-месец и малко (като довърща този ще си поръчам от твоя със сигурност). Тренирам вкъщи 1-2 пъти седмично кардио упражнения и/или 3-5 пъти седмично Пилатес вече 8 месеца. Не спазвам хранителен режим, но избягвам да ям боклуци и се храня сезонно, най-вече слушайки тялото си. Ям между 4 и 6 пъти на ден, имам голям апетит и явно и добър метаболизъм (49кг. съм), нямам здравословни проблеми. Но се чудя защо протеина мен не ме засища за повече от 30 мин максимум, а след тренировка освен него, мога да изям и салата и основно. Това би ли могло да създаде някакъв по-нататъшен проблем и добре ли е да се поинтересувам за хранителен режим? Благодаря предварително.

Svetla Svetla

2019-07-02T22:14:46+03:00
Поздравления Стефи!Продукта е много хубав (моят е ванилов).Статията е доста изчерпателна. Аз го използвам след тренировка, вместо вечеря.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки